Hoe kies ik een geschikte domeinnaam?

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam verwijst naar een specifiek IP-­adres. Jouw website staat op een fysieke server met een uniek IP-­adres (bv. 176.62.169.159). Om een IP-adres gemakkelijker te onthouden, koppelen we hieraan een domeinnaam.

Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bv. jouw-website.be). Een domeinnaam is uniek en mag enkel door 1 persoon geregistreerd worden.

Website laten maken fusionweb

Een goede website begint met een goede domeinnaam

Het is belangrijk dat jouw domeinnaam gemakkelijk te onthouden is, kort is en vertelt over jouw merk, product of dienst. Maar een domeinnaam is ook belangrijk voor de SEO van je website. Google hecht waarde aan de woorden in je domeinnaam.

Vermijd onlogische extensies en kies verstandig (.be, .eu, .com, .org,…), weet je niet welke extensie te kiezen, contacteer ons met je vraag en wij helpen je graag verder.

Vermijd vergezochte woordcombinaties en vreemde tekens, cijfers,….

Mag je een streepje (koppelteken) gebruiken in je domeinnaam?

Probeer om koppeltekens te vermijden in je domeinnaam. Een domeinnaam met een of meerdere koppeltekens is moeilijk te vernoemen in een radiospot. Een koppelteken maakt je domeinnaam ook onnodig langer.

Soms wordt er gekozen voor een koppelteken in de domeinnaam om de leesbaarheid te bevorderen, zorg dat je zeker de domeinnaam zonder streepje ook registreert.