Wat is een SSL certificaat?

Krijg je soms een melding van je browser dat de bezochte website niet veilig is? Alleen websites met een SSL-certificaat worden door de browsers als veilig aangeduid.

SSL-certificaat versleutelt de verbinding tussen de server van jouw website en je bezoeker via https encryptie

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Er wordt een beveiligde laag gelegd tussen de server van een website en de internet browser van de bezoeker, zo worden de persoonsgegevens zoals login- en betalingsgegevens, wachtwoorden, creditcardnummers, enz. beveiligd.

SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt. Daardoor is de website ook alleen via https:// te bereiken op het internet.

SSL certificaat brengt een beveiligde verbinding tot stand via het https-protocool van de browser. Hierdoor komt er een https:// i.p.v. http:// in het begin van de URL van je website te staan.

Hoe herken je of je website een SSL certificaat heeft?

Soorten SSL-certificaat

Standaard, multi-domein of wildcard SSL?

Deze keuze hangt af van hoeveel domeinnamen je wilt beveiligen.

Gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt

Standaard bij Fusion.web, beveiligen we onze websites met een GRATIS SSL-certificaat van Let’s Encrypt. Deze open Certificate Authority levert gratis SSL-certificaten af, die een beveiliging op basisniveau waarborgen.